| DØGNSERVICE 30 74 63 67 | daniasikring@daniasikring.dk|

Serie 600 og 500 anbefales ikke til yderdøre

Ruko anbefaler generelt ikke låse med disse nøgler til yderdøre. I stedet anbefaler Ruko Garant plus eller Serie 1200 til aflåsning af yderdøre. Læs mere om disse, øverst til højre.

Serie 600

Serie 600 kan genkendes på det trapezformede nøglehoved. Serie 600 er en teknologi fra 1980’erne, og yder væsentligt bedre aflåsning end Serie 500 bl.a. fordi der er bore-sikring af cylinderen. Men det er en teknologi som ikke længere er tidssvarende eller lever op til de krav, man bør stille til aflåsning af boliger.

I stedet er det oplagt at vælge et låsesystem til hjemmet, som er patenteret. Hvis du vælger et patenteret låsesystem som fx Garant Plus eller Serie 1200 betyder det, at nøglerne ikke kan kopieres uautoriseret. Du vil derfor altid have et overblik over hvem der har nøgler til dit hjem.

Fakta om Serie 600

• Opfylder DS/EN 1303
• Cylinder med 6 stifter
• Bore-sikring
• Nøgler kan frit kopieres

Serie 500

For mange er nøglen med det runde hoved velkendt og en nøgle vi er vokset op med. Serie 500 blev lanceret i 1930’erne, og er stadig velegnet til aflåsning af skabe eller lignende, hvor der ikke opbevares ting af større værdi. Men det er ikke en teknologi, som kan anbefales til udvendige døre. Mange Serie 500 låse har en del år bag sig, og der er derfor også typisk en del uautoriserede nøgler i omløb.

Det at der potentielt kan være en del uautoriserede nøgler omløb betyder, at du ikke kan være sikker på hvem der egentlig har nøgle til dig hjem. Så derfor er det en god idé at udskifte låsene i dit hjem, hvis du er indehaver af en nøgle med det runde hoved.

Ruko anbefaler at udskifte nøglen med det runde hoved til vores patenterede låsesystemer Garant Plus og Serie 1200. At et låsesystem er patenteret betyder, at en nøgle ikke kan kopieres uautoriseret. Man kan dermed ikke lige smutte forbi en låsesmed, hælebar eller noget helt tredje og få kopieret nøglen. Og dermed har du altid en vished om hvem der har nøgle til dig hjem.

Fakta om Serie 500

• Opfylder DS/EN 1303
• Cylinder med 5 stifter
• Nøgler kan frit kopieres

Serie 600 sikkerhedsniveau

Serie 600 kan genkendes på det trapezformede nøglehoved. Serie 600 er en teknologi fra 1980’erne, og yder bedre aflåsning end Serie 500 bl.a. fordi der er bore-sikring i cylinderen. Men det er en teknologi som ikke længere er tidssvarende eller lever op til de krav, man bør stille til aflåsning af boliger.

Serie 600 Eksplosionstegning

Serie 500 sikkerhedsniveau 

For mange er nøglen med det runde hoved velkendt og en nøgle vi er vokset op med. Serie 500 blev lanceret i 1930’erne, og er velegnet til aflåsning af skabe eller lignende, hvor der ikke opbevares ting af større værdi. Men det er ikke en teknologi, som kan anbefales til udvendige døre. Mange Serie 500 låse har en del år bag sig, og der er derfor også typisk en del uautoriserede nøgler i omløb.

Serie 500 Eksplosionstegning